Dr. Bram Brouwer

Onafhankelijk waarheidszoeker en om- en tegendenker

     De door wielrenner Scarponi beroemd geworden papegaai Franky is bij een ongeval gewond geraakt. |      Na een periode van ziekte heb ik de draad op mijn website weer opgepakt. |      Door mijn ziekte is heeft ook de verhuizing van de Doping Academy stil gelegen. |      Om de waarheid te vinden, moeten we blijven twijfelen. |
[166]

Home | Terug


Max Verstappen 21 oktober 2017. Vanmorgen (Nederlandse tijd) won Max Verstappen de Malaysian Grand Prix met bijna dertien seconde voorsprong op meervoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. Het was niet alleen zijn tweede GP-winst, maar ook voor Nederland. Een fantastische prestatie, waarmee ik Max en zijn team van harte feliciteer.

In de nabeschouwing van de race op Ziggo sport gingen presentator Rob Kampues en de autocoureurs en analisten Tom Coronel en Robert Doornbos wel erg ver in hun beoordeling van Max prestatie. Die zou namelijk de prestaties van wielrenner Tom Dumoulin (winnaar Giro d'Italia en wereldkampioen tijdrijden), wielrenster Annemiek van Vleuten (wereldkampioen tijdrijden), het Nederlandse damesvoetbalteam (Europees kampioen), etc. in de schaduw stellen.

Dat lijkt mij een overdreven redenering. Bij Formule wordt het resultaat voor 85 procent door de auto bepaald (dat bleek wel in eerdere races van Max dit jaar). De coureur beïnvloed slechts de overige 15 procent. Dumoulin, van Vleuten en het Nederlands dameselftal moeten hun prestaties helemaal zelf leveren. Dan schat ik hun prestaties niet lager, maar eerder hoger in dan die van Verstappen. Wat niets aan de fantastische prestatie van max afdoet.

***

Copyright © 2006-2022 - Dr. Bram Brouwer - All Rights Reserved