Dr. Bram Brouwer

Onafhankelijk waarheidszoeker en om- en tegendenker

     De door wielrenner Scarponi beroemd geworden papegaai Franky is bij een ongeval gewond geraakt. |      Na een periode van ziekte heb ik de draad op mijn website weer opgepakt. |      Door mijn ziekte is heeft ook de verhuizing van de Doping Academy stil gelegen. |      Om de waarheid te vinden, moeten we blijven twijfelen. |
[204]

Home | Terug


Dinsdag 5 september 2017.

Déjà-vu 1.

euro economieMet trots meldt de Rabobank dat ze als eerste sinds vandaag iets nieuws toevoegen bij het overboeken van bedragen via hun online-bankierensite: naam-nummercontrole. Dat moet voorkomen dat hun klanten door typefouten of fraude geld op een verkeerde rekening overmaken. De overige Nederlandse Banken volgen later met deze nieuwe service.

Maar, toen mijn huidige ING-rekening nog een gewone giro-blauw rekening bij de Postbank was, was naam-nummercontrole heel normaal. Kortom, oude wijn in nieuwe zakken.

Déjà-vu 2.

Het avondjournaal gaat uitgebreid in op iets nieuws in studieland. Twee hogescholen en twee universiteiten gaan experimenteren met flexibel parttime studeren. Studenten kiezen dan per semester een beperkt aantal studievakken, zodat ze naast hun studie nog andere activiteiten kunnen opzetten. Een van de deelnemende studenten runde naast zijn studie een eigen bedrijf. Nieuw is, dat de deelnemende studenten het jaarlijkse studiegeld niet hoeven te betalen, ze betalen per studievak.

Dit lijkt revolutionair, maar de Open Universiteit is al meer dan dertig jaar op dit principe gebaseerd en nog veel flexibeler dan deze hogescholen en universiteiten. Daar krijg je lesmateriaal thuisgestuurd of via internet aangeboden. Je kunt dat bestuderen als het jouw het beste uitkomt. En, uit eigen ervaring weet ik dat het studiemateriaal van de Open Universiteit van hoge kwaliteit is. Flexibel studeren vergt echter wel wat zelfdiscipline.

Opnieuw, oude wijn in nieuwe zakken.

***

Copyright © 2006-2022 - Dr. Bram Brouwer - All Rights Reserved