Dr. Bram Brouwer

Onafhankelijk waarheidszoeker en om- en tegendenker

     De door wielrenner Scarponi beroemd geworden papegaai Franky is bij een ongeval gewond geraakt. |      Na een periode van ziekte heb ik de draad op mijn website weer opgepakt. |      Door mijn ziekte is heeft ook de verhuizing van de Doping Academy stil gelegen. |      Om de waarheid te vinden, moeten we blijven twijfelen. |
[241] 

Home | Terug


Max VerstappenAls ik dit opschrijf hebben we een spectaculaire week achter de rug: Trump Amerikaans president, Verstappen geeft zijn collega’s rijles. Het meest verbijsterd was ik echter over de landelijke Sinterklaas intocht. De noodtoestand uitgeroepen, honderden politieagenten opgeroepen en een compleet ME-peloton paraat. Iedereen, ook kinderen, moest door scanpoortjes voor ze de goedheiligman mochten verwelkomen. Groepen die zo’n kinderfeest verpesten om zo hun gelijk te halen moeten zich diep schamen.

Voor de duidelijkheid, ik heb niets tegen zwarte Piet, maar ook niets tegen roet of regenboog Pieten. Vergeleken met een roet Piet heeft zwarte Piet het voordeel dat je nauwelijks ziet dat het tante Mien is. Daardoor durft zij zich te gedragen zoals ze dat als Mien nooit zou durven. Roet Pieten zijn dan waarschijnlijk saaier. Mogelijk zijn regenboogpieten de oplossing.

In mijn gelovige tijd was ik verbaasd dat pa altijd net een boodschap deed als zwarte Piet de cadeautjes bracht. Een roet Piet Pa had ik vrijwel zeker herkend. Sindsdien is Piet erg veranderd. Ik hoor nog het gegil van een kennelijk heel stout jongetje dat tijdens een NS-sinterklaasfeest, pa was machinist bij de spoorwegen, door zwarte Piet in de zak werd gestopt en mee naar Spanje moest. Ik herinner me de stoute kindertjes die van zwarte Piet met de roe kregen. Dat jongetje in de zak is er waarschijnlijk nooit geweest. Maar dat ik dat in mijn hoofd nog altijd helder kan ‘reconstrueren’ zegt iets over wat dat voor een vijf à zesjarig jongetje destijds betekende. Waarschijnlijk was de suggestie om in de zak gestopt te worden al voldoende om die herinnering in mijn geheugen geheugen te branden.

Zwarte Piet 200x200Tegenwoordig heeft Piet hooguit zakken met schoencadeautjes en de roe bestaat niet meer. Als protestgroepen vóór of tegen zwarte Piet ’s avonds laat bij Pauw onzinnige discussies over dit onderwerp willen voeren. Ga uw gang. Ik zet wel een CD'tje op als het mij gaat vervelen. Maar verpest het feest van de kinderen niet. Erger is echter dat wij die kinderen voorleven, dat als het in het leven niet altijd precies gaat zoals jij wilt, je op dit soort onzinnige manieren mag proberen jouw zin door te drijven. (lees ook)

***

Copyright © 2006-2022 - Dr. Bram Brouwer - All Rights Reserved